Werkwijze

 

De juiste foto

Voordat ik kan beginnen met de opdracht is het belangrijk om een foto van goede kwaliteit te leveren. 

Voor een portrettekening van uw huisdier heb ik een duidelijke close up nodig. Hoe beter de kwaliteit, hoe realistischer ik de foto kan natekenen.

De scherpte van een foto is goed te beoordelen als je even inzoomt.

 

Tips voor een goede foto

Het nemen van een goede foto is niet altijd gemakkelijk. Je hebt voor het maken van een goede foto geen dure, professionele camera nodig, een smartphone met camera is goed genoeg.

Als je niet zeker weet of je foto geschikt is, dan is het handig  om meerdere foto's door te sturen, en dan kiezen wij er samen één uit.

De beste foto's maakt u buiten bij daglicht (niet in de zon) Heeft u een goede foto, maar wijkt de kleur af? Geen probleem, laat dit dan weten en zorg voor enkele extra foto's waarop ik de kleur kan zien. Zo combineer ik beide foto's om een goed resultaat te krijgen.

 

Foto links is mooi duidelijk, en gemaakt bij daglicht, 

je kan hierbij de ogen en de haartjes goed zien.

Foto rechts is een stuk onduidelijker

de ogen  en haren zijn hier een stuk minder goed te zien.

 

Uitleg

Ik blijf met u in contact en geef halverwege een update over uw tekening. Gemiddeld werk ik ongeveer 10 tot 12 uur aan een tekening van A4-formaat. Als je de tekening voor een speciale gelegenheid nodig hebt, laat dat dan op voorhand weten zodat de tekening op tijd klaar zal zijn. 

Verzending

Ik verzend de opdrachten altijd aangetekend (volgens kosten PostNL).

Omdat een pasteltekening kwetsbaar is,  verzend ik de tekening altijd met bijpassende fotolijst.

Ook is het mogelijk dat u het kunstwerk op afspraak bij mij thuis ophaalt.

Copyright

Voor opdrachten gebruik ik uitsluitend rechtsvrije foto's en/of afbeeldingen, of afbeeldingen met toestemming van rechthebbenden.

 

Social media